KANJI
Yλικά
5 με 6 καρότα – μεσαίου μεγέθους.
2 παντζάρια – μικρού μεγέθους.
8 φλιτζάνια νερό – περίπου 2 λίτρα νερό, βραστό.
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν – προσθέστε όσο χρειάζεται.
2 κουταλιές της σούπας σπόρους κίτρινης μουστάρδας ή 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μαύρης μουστάρδας.
1 κουταλιά της σούπας μαύρο αλάτι ή κανονικό αλάτι ή ροζ αλάτι, προσθέστε όσο χρειάζεται.
Διαδικασία
Κόβουμε τα καρότα και τα πατζάρια αφού τα καθαρίσουμε εξωτερικά σε μικρά μπαστουνάκια
Χτυπάμε στο γουδί τους σπόρους του σιναπιού
Και αφού έχουμε αποστειρώσει τα βάζα μας ρίχνουμε το σινάπι , το αλάτι, και το τσίλι (προαιρετικό) στο βάζο, προσθέτουμε τα καρότα και τα πατζάρια και μετά το ζεστό νερό.
Καλύπτουμε με ένα πανί και λάστιχο και το αφήνουμε να γίνει ζύμωση.Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι δύο τρεις φορές την ημέρα.
Σε τρεις ημέρες είναι έτοιμο.
Ευεργετικές ιδιότητες του Κanji
Μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικό τονωτικό και να σας δώσει ενέργεια με τα προβιοτικά που περιέχει ή εναλλακτικά μπορείτε να το απολαύσετε ως μέρος ενός γεύματος και μπορεί να σας βοηθήσει να αφομοιώσετε τις τροφές σας με τα
Oργανικά οξέα που περιέχει.