Γιόγκα για παιδιά

Η Γιόγκα του  Γέλιου είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης, επειδή βοηθά να ξεπεράσουμε τις αναστολές και συστολή, και βοηθά  εύκολα να απαλλαγούμε από κάθε αμηχανία. Το γέλιο και το χαμόγελο όχι μόνο θα βοηθήσει να επικοινωνήσουμε με τους άλλους αποτελεσματικά, αλλά θα δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για να συνδεθούμε με τους άλλους ουσιαστικά.

Η Γιόγκα του Γέλιου βοηθά επίσης να πετύχουμε στην εργασία και στην προσωπική ζωή και στις σχέσεις. Όταν γελάμε  και παίζουμε όλοι μαζί σαν  ομάδα, σε ένα δημόσιο χώρο, αφαιρούνται   πολλές αναστολές και σε λίγο χρονικό διάστημα    γινόμαστε πιο κοινωνικοί και ανοικτοί. Σταδιακά, αυτό βοηθά στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης ,στην  ανάπτυξη  της προσωπικότητας  και την καλλιέργια ηγετικών ικανοτήτων.

Η παιδική ηλικία ήταν πάντα και θα είναι μια περίοδος έντονης προσωπικής εξερεύνησης και ομαδικού παιχνιδιού.Είναι μια περίοδος χαράς κι ανιδιοτελούς γέλιου,με πολλά παιδιά να γελούν πάνω από 300 φορές την ημέρα.

Οι σύγχρονες μελέτες μας λένε ότι μέσα από αυτή την περίοδο παιχνιδιού, τα παιδιά αναπτύσσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη, μια ικανότητα αναγνωρισμένη ως η πιο σημαντική για την επαγγελματική  αλλά και τη γενικότερη επιτυχία στη ζωή.

Τα σώματα που βρίσκονται στην ανάπτυξη χρειάζονται την έντονη σωματική άσκηση του παιχνιδιού,για να μάθουν κινητικές δεξιότητες, να αναπτυχούν σωστά και να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης.Μέσα από το παιχνίδι ,αναπτύσσουμε συναισθηματικές και κοινωνικές ικανότητες και μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε διαφορετικές καταστάσεις με έναν νέο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τα άγχη που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε καταστάσεις όπως:

– όταν η φυσική τους ενέργεια καταπιέζεται όταν αναγκάζονται να παραμείνουν ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε μικρή ηλικία.

– επιστημονικές μελέτες δείχνουν μια τεράστια αύξηση στα ποσοστά Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής ( ADHD).

– αντιμετωπίζουν άγχος και στρές και υψηλό κοινωνικό άγχος λόγω του υψηλού φόρτου εργασίας.

 

Για τους παραπάνω λόγους και για άλλους πολύ περισσότερους τα παιδιά όλων των ηλικιών στις μέρες μας παρουσιάζουν έντονη την ανάγκη για γέλιο και παιδικότητα.

Γνωρίζουμε ότι η Γιόγκα του Γέλιου πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του  Χάρβαντ και σε Πανεπιστήμιο της Κίνας.

 

Η Γιόγκα του Γέλιου είναι μια πολύ οικονομική προσθήκη στο πρόγραμμα οποιουδήποτε σχολείου ή εκπαιδευτικού ιδρύματος και έχουμε επίσημη συνεργασία με το Lauhter yoga University of  Dr. Madan Kataria.

Η επίσημη ιστοσελίδα είναι : www.laughteryoga.org

Το αντίστοιχο site στα ελληνικά bellavita-laughter.gr

 

Από την δασκάλα Γιόγκας Γέλιου Λαδά Σοφία

 

Λαδά Σοφία

 

Χο χο ..Χα χα

 

ΤΗΛ ΕΠΙΚ 69 476 18020

Mail lotos.24563@yahoo.gr